Oppskrift på helstekt lammelår
Helstekt lammelår på grillen
Mesterkokk Bent Stiansen viser deg to triks for å lykkes med helstekt lammelår på grillen.
- Om folk hadde visst hvor enkelt det er, hadde vi ikke hatt flere lam igjen i Norge, sier Bent Stiansen mens han beiner ut låret.
Tidligere har han vist oss hvordan man griller perfekt laks, svinenakke og blåskjell.
Sola skinner, grillen er varm og det er hvitvin i glasset (som byttes mot rødvin om noen strakser).
- Lammekjøtt er veldig tilgivelig, sier Bent.
- ?
- Jo, selv om du steker det litt for mye er det fortsatt helt fantastisk. Veldig kokkevennlig, altså.
OK. Så forteller han at det er to ting du må kunne for å lykkes skikkelig.
TING 1
Det første er å beine ut ut låret. Det er nesten umulig å forklare med ord, så da viser vi det på video. Sjekk ut!
TING 2
Det andre er å steke låret på INDIRIKTE varme. Hva er det?
Det er å IKKE steke kjøttet rett over kullet.
Hvordan gjør det det?
Flytter kullet til sidene i grillen.
Men, jeg har gassgrill!?
Da lar du være å fyre opp alle blussene og legger kjøttet over den som IKKE er i sving.
Da skulle det meste være oppklart. Sjekk ut videoen og nyt verdens beste lammekjøtt på grillen.
Les også: