OPPSKRIFT PÅ HAMBURGER FRA AUSTRALIA

Australsk burger

Australske burgere er ikke som andre burgere.

Først publisert Sist oppdatert

Alle som har spist hamburger i Australia har nå sjansen til å oppleve dette matfenomenet i et flashback. I videoen viser nemlig Bill Granger oss hvordan hamburgeren spises i landet nedenunder. For øvrig et av de landene som spiser mest kjøtt i verden.

Noen kaller det Aussie Burger, men opprinnelsen til denne giganten er Works Burger. Den begynte å dukke opp på 60-tallet i New South Wales og ble en institusjon nærmest over natten og spredte seg som ild i bushen over hele landet. Alle pubber, kaféer og restauranter med respekt for seg selv måtte ha en slik hamburger på menyen. Og nå snakkes det om nasjonalburgeren, selv om det stadig strides om sentrale punkter.

Det er nemlig mange varianter, men i de uskrevne, australske hamburgervedtektene står det at rødbeter, ananas og egg må inkluderes på ingredienslisten. Høres rart ut. Og det er rart. Når det er sagt, ananasen, som på pizza, er den av de tre som er mest omdiskutert.

I tillegger kommer bbq-sausen, løken, tomater og salat. Mange går heller ikke av veien for å bruke bacon og ost også.

Den voldsomme hamburgeren er en sterk kontrast til maten Bill vanligvis lager. Til nå har han gitt oss den enkleste suppa, den raskeste fiskeretten, den mest lettvinte marokkanske gryta, et svensk rekesmørbrød og dessuten kjøttboller på en snerten, ny måte. Den maten er nemlig mye enklere.

Oppskriften er nedenfor. Klikk på bildet ovenfor og se videoen.

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

 

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!