Oppskrift på gulrøtter
Snadder til gulrøttene
Gi den trauste grønnsaken nytt liv med en ingrediens du ikke har prøvd før.
Gulrøtter er den mest trofaste grønnsaken i det norske hjem. Alle husker for eksempel middagene med kokt torsk, poteter, smelta smør - hvor gulrøttene var selvskrevne gjester.
Og gulrøttene dukket også opp sammen med kjøttkakene, fiskebollene, i lapskausen, kotelettene og jaggu dukka dem ikke opp i kake også...
Stadig populær
Selv om kokte poteter har blitt sjeldnere på middagsbordet er det ingenting som tyder på at gulroten lider samme skjebne. Faktisk selges det mer gulrøtter nå enn for ti år siden ifølge Frukt.no.
Gulrot går godt sammen med mange, men som oftest holder han seg til gamle kjente.
La oss introdusere han for noen nye venner:
- gressløk
- dill
- ingefær
- honning
- rosiner
- kumin (spisskumen)
- lønnesirup
- mandler
- valnøtter
- appelsin
- estragon
- mynte
Gulrot er en god kilde for A-vitamin. I tillegg er den rik på mineraler som kalium og jern.
Den oransje gulroten vi spiser mest av i dag ble ikke vanlig før på 1800-tallet. Før den var den gjerne fiolett. Gulroten kan for øvrig være hvit, rød, lilla og gul.
Det var noen forslag. Jeg har laget en liten gulrotkreasjon med dens nye venner - oppskriften finner du nedenfor. Tidligere har jeg laget en gulrotsuppe jeg har fått mye, velfortjent skryt for (sunt er det også!).
Denne saken ble første gang publisert 24/08 2010, og sist oppdatert 23/09 2021.