Grovt speltbrød
Visste du at speltmel og hvetemel krever ulik elting? Med de riktige justeringene vil speltbrødet ditt nå nye høyder!

Visste du at det er forskjell på å bake med hvetemel og speltmel? Hvetemel er det enkleste melet å bake med, og er det melet som ha den beste garantien på å få et luftig resultat. Speltmel har en dårligere bakeevne i seg selv. Helgidvis kan du få et like luftig og godt restulat med speltmelet også. Og her kommer bakeknepene:
Elt speltdeigen lettere enn en hvetedeig - still inn kjøkkenmaskinen på lavere hastighet enn du vanligvis bruker.
Du får lettest høye og luftige brød når de heves og stekes i brødform, eller settes tett i en dyp form, slik at de ikke siger utover.
Hvis du tilsetter litt juice eller syre (for eksempel sitronsaft) vil bakeevnen økes og deigen blir bedre å jobbe med.
Gi speltdeigen litt ekstra tid til forheving. Da blir den lettere å jobbe med etterpå.
Speltmel kan brukes til mer enn brødbakst! Det gjør seg utmerket i disse vaflene og i denne pizzaen som kan skilte med å være både god og sunn!
Har du dårlig tid en dag og har lyst på god pizza? Bruk tortillalefser til bunn og lag deg pizza på under kvarteret!
Les også:
10 sunne brød du kan bake selv