Oppskrift på grillet svinenakke
- Dette er det beste grillkjøttet
Dette er mesterkokk Bent Stiansens favorittkjøtt til grillen. Han gir deg de hemmelige triksene.

Mesterkokk Bent Stiansen har funnet sitt favorittstykke til grillen; svineribbe.
- Det er fantastisk godt kjøtt og det er ispedd litt fett. Når fettet smelter på grillen blir kjøttet veldig saftig og mørt, sier han.
Skal du lage honningmarinert svinenakke, som oppskriften under, er det viktig at du griller kjøttet først, før du smører på sausen.
Og grilltrikset på denne typen kjøtt er indirekte steking.
- Når du steker på gassgrill har du først grillen på fullt. Deretter skrur du av den midterste brenneren, sier Stiansen.
Du kan også gjøre det samme på en vanlig grill ved å legge grillkull langs kanten.
Prøv også dette på grillen:
Bent Stiansens grillmiddag på 8 minutter