Tilbehør til grillmat
Slik blir maisen skikkelig god
Du trenger nesten ikke løfte en finger.
Nygrillet mais med smeltende smør er et helt sommereventyr i seg selv. (Et sommereventyr man for øvrig kan oppleve på vinteren ved å putte dem i ovnen.)
Smør, rett fra pakka, er helt ok. Men, det er ikke spesielt vanskelig å gjøre smør mye bedre.
Det enkleste å gripe til er hvitløk. Knus et fedd og mos det inn i smør. Vipps, så har du hvitløksmør.
Om du vender inn litt sennep, gressløk og sitronsaft har du et enda bedre smør.
Her er noen flere varianter du kan prøve:
- Smør, chili (cayenne) og hvitløk
- Smør, lime og koriander
- Smør, reker (moste) og koriander
- Smør, estragon og hvitløk
- Smør, bacon og pepper
- Smør, dill og sitron
- Smør, sitronskall og pesto
- Smør, basilikum og persille
- Smør, gressløk og hvitløk
- Smør og karri
- Smør, spisskum og chili
Slik blir grillet mais best
Om du skal grille rå mais tar det omtrent et kvarter, mens det går fortere med kokt.
Det tar mellom tre og ti minutter å koke mais. Det er litt avhengig av hvordan du vil ha dem. Det tar uansett ikke lang tid. Eller kjøp ferdig kokt mais.
Mens den ennå er varm må vi ha på smøret.
Maisen kan du servere i steden for "ventepølse" - det vi kaller grillede pølser til utålmodige barn.
Sett maisen på bordet sammen med en god skål med ditt yndlingssmør, så skal du se at alle blir smørblide.
Dette fungerer utmerket sammen med den ultimate sommerfisken, nemlig makrell. Har du ikke grillet den før, så ta en titt her.
Om du vil lage det til en litt mer stilig forrett kan du skjær løs maisen fra kolben, vende inn det gode smøret og så legge det på uthulede (skikkelig modne) avokadoer eller i grillede paprikaer hvor du fjerner "hatten".