Oppskrift på god snacks
Du lar deg friste. Du også.
Helgen blir bedre med snacks.
Å lage en liten snack til seg selv er en av livets goder. Og lage det til andre skal heller ikke undervurderes.
Å servere noen kule lefser på tur eller verdens beste vafler er alltid populært, men det er noe eget med en uventet snack, ikke sant? Jeg mener, vafler kommer aldri plutselig, men det ligger liksom alltid en forventning om at de skal havne på bordet. Men, å snike seg ut på kjøkkenet for å gjøre i stand noe snadder, litt snacks, se det gir en annen effekt.
Hva er snacks?
Hva er en snack? En snack skal gå fort å lage og være lett å like. Den skal dessuten gi mer enn den tar.
Du finner er flott utbud av snacks her som mer eller mindre oppfyller de kravene om du ikke liker de tre snacksene jeg vil trekke fram.
Snack nummer en
Den aller første er også min nye favoritt. Her bruker du spekeskinke på en kul og ny måte (ja, det er slags bekreftelse på spekeskinkens fortreffelighet som snacksredder og oppvarter). Snacken er en tretrinnsrakett:
Første trinn: Fjern skorper på brødet og stek det gyllent i smør.
Andre trinn: Gni på hvitløk, her demonstrert med en svært pedagogisk video:
Tredje trinn: Skjær brødet i firkanter og legg på chevre og biter med spekeskinke.
Snack nummer to
Denne handler om hvordan mandler og rosiner kan bli fabelaktig godt sammen. Det første man gjør er å steke mandlene gylne. Så legger du dem på kjøkkenpapir og tørker av oljen før du blander dem med sitron- og appelsinskall (og kanskje en skvis med sitron) og rosiner. Det står ikke i oppskriften, men en liten klype havsalt gjør seg også...
Den kommer med en advarsel om at det er stor fare for å bli hekta!
Snack nummer tre
Den siste snacken er ostekuler. Du rører sammen kremost, mel, melis (bare litt) og bakepulver og lager kuler. De ruller du i griljermel og friterer i ett minutt eller to før de serveres straks!
Jeg håper alle vil kose seg med en eller flere av disse snacksene. God helg!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Aioli lager du enkelt på denne måten