OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRIE KAKER
Glutenfrie småkaker på 10 minutter
Den raskeste glutenfrie kaka.
- Glutenfri, ja.
- Allergisk mot gluten.
- Kaker.
- Bursdagskake.
Jeg hører bare bruddstykker av telefonsamtalen. Men, det er ikke vanskelig å forstå hva det handler om. I en skoleklasse er det alltid en som er allergisk mot gluten.
- Slik var det ikke før, hører jeg noen si. Nei, men det har kanskje med at vi er mer oppmerksomme på allergier nå. En italiensk kokk, Bonetta dell'Oglio, mener at det moderne kornet vi begynte å bruke etter annen verdenskrig har så høyt gluteninnhold at det kan være med på å trigge allergier.
Uansett: Det er kjekt for alle å ha en glutenfri kake på repertoaret. Du kan selvsagt lage en glutenfri sjokoladelake og du finner hele seks andre kakeforslag på glutenfrie kaker her. Men, ofte har du en favorittkake du lager (man legger jo gjerne elsk på noen spesielle kaker, for eksempel "min" hysterisk gode sjokoladekake, eller snickerskake) og dermed er det fint å lage noen småkaker som er glutenfrie. Og som er kjappe å lage.
Det har du her.
I denne oppskriften er det brukt havrefras. Det kan ikke alle med cøliaki spise (se cøliakiforeningens råd), men da kan man bruke glutenfrie havregryn.
Ideen er å lage en karamellaktig masse med sukker, smør og melk som du blander inn Nutella og glutenfrie havregryn. Så enkelt - og så godt. Allergiker eller ikke.
Oppskriften finner du nedenfor.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake