Oppskrift på fiskekaker
Tips til fiskekakene
Middagen din smaker bedre med disse triksene.
Gode fiskekaker er en flott måte å redde en tirsdag på. Fiskekakene har kanskje ikke den aller høyeste aktelse i landets gourmetklubber. Men, så er det heller ikke dem vi lager mat til på tirsdager.
For alle som skal lage fiskekaker for første gang: Gled dere!
Det er mye enklere enn du tør å tenke på!
Hvordan lager man fiskekaker?
Fiskefarsen lages i en kjøkkenmaskin. I sin enkleste form kjøres beinfri fisk sammen med salt og potetmel. Da henger farsen sammen og blir enkel å forme. I tillegg er det vanlig å spe med melk (og/eller fløte) for å gjøre dem saftigere. Egg brukes også som bindemiddel, men det trengs strengt tatt ikke.
Tips:
- Bruk fersk fisk (frossen binder ikke så godt)
- Bruk kalde ingredienser
- Bruk salt (eller litt salt fisk) så bindes fiskefarsen godt
- Potetmel er også viktig for å binde fisken godt
- Spe litt med melk så blir fiskekakene saftige
- Bruk gjerne noen biter av røkt fisk, gjerne røkt makrell
- Du kan også lage én stor fiskekake (oppskrift nedenfor).
Hva slags fisk i fiskekakene?
Du kan lage fiskekaker av veldig mange fiskeslag. Det vanligste er torsk og laks. Fiskekakene kan enten lages av en eller flere fiskeslag. Laks og torsk i en 50/50 blanding er helt ok. Sei er billig og egner seg utmerket.
Få fiskekakene til å smake godt
Vanlige krydder i fiskekaker er:
- Pepper
- Cayenne
- Gressløk
Andre krydderier som egner seg:
- Dill
- Anis
- Hvitløk
- Ingefær
- Sitron(skall)
- Soyasaus
Her er en video som viser denne prosessen (Artikkelen fortsetter under videoen):
Kule måter å servere fiskekaker på
Så kommer vi til hvordan fiskekakene skal serveres!
- Om du tenker på dem som en hamburger er det ganske greit - og se om du vil lage hamburgerbrødene selv!
- En av mine favoritter er å lage en kjapp coleslaw - med fiskekaker i hamburgerbrød.
- Potetmos er en av de vanligste serveringskompanjongene. I så fall: Lag den med sellerirot.
- Erter: Stek en hakket løk i smør, ha i erter, mos og vend inn litt kremost. Veldig godt til fiskekaker.
- Revne gulrøtter og epler med litt eplesaft.
- Guacamole passer godt til fiskekaker.
- Remulade er nydelig til hjemmelagde fiskekaker
- For å blidgjøre unga: Det er ingenting i veien for å late som man spiser "fajitas" om du deler opp fiskekakene
- Om du har lyst: Server dem med et posjert egg på toppen!
Denne saken ble første gang publisert 23/08 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.