Oppskrift på fiskekaker

Tips til fiskekakene

Middagen din smaker bedre med disse triksene.

Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter.
Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter. Foto: Metro Branding
Sist oppdatert

Gode fiskekaker er en flott måte å redde en tirsdag på. Fiskekakene har kanskje ikke den aller høyeste aktelse i landets gourmetklubber. Men, så er det heller ikke dem vi lager mat til på tirsdager.

For alle som skal lage fiskekaker for første gang: Gled dere!

Det er mye enklere enn du tør å tenke på!

Hvordan lager man fiskekaker?

Fiskefarsen lages i en kjøkkenmaskin. I sin enkleste form kjøres beinfri fisk sammen med salt og potetmel. Da henger farsen sammen og blir enkel å forme. I tillegg er det vanlig å spe med melk (og/eller fløte) for å gjøre dem saftigere. Egg brukes også som bindemiddel, men det trengs strengt tatt ikke.

 

Tips:

  • Bruk fersk fisk (frossen binder ikke så godt)
  • Bruk kalde ingredienser
  • Bruk salt (eller litt salt fisk) så bindes fiskefarsen godt
  • Potetmel er også viktig for å binde fisken godt
  • Spe litt med melk så blir fiskekakene saftige
  • Bruk gjerne noen biter av røkt fisk, gjerne røkt makrell
  • Du kan også lage én stor fiskekake (oppskrift nedenfor).

 

Hva slags fisk i fiskekakene?

Du kan lage fiskekaker av veldig mange fiskeslag. Det vanligste er torsk og laks. Fiskekakene kan enten lages av en eller flere fiskeslag. Laks og torsk i en 50/50 blanding er helt ok. Sei er billig og egner seg utmerket.

 

Få fiskekakene til å smake godt

Vanlige krydder i fiskekaker er:

  • Pepper
  • Cayenne
  • Gressløk

Andre krydderier som egner seg:

  • Dill
  • Anis
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Sitron(skall)
  • Soyasaus

 

Her er en video som viser denne prosessen (Artikkelen fortsetter under videoen):

Fiskekaker

 

 

Kule måter å servere fiskekaker på

Så kommer vi til hvordan fiskekakene skal serveres!

  • Om du tenker på dem som en hamburger er det ganske greit - og se om du vil lage hamburgerbrødene selv!
  • En av mine favoritter er å lage en kjapp coleslaw - med fiskekaker i hamburgerbrød.
  • Potetmos er en av de vanligste serveringskompanjongene. I så fall: Lag den med sellerirot.
  • Erter: Stek en hakket løk i smør, ha i erter, mos og vend inn litt kremost. Veldig godt til fiskekaker.
  • Revne gulrøtter og epler med litt eplesaft.
  • Guacamole passer godt til fiskekaker.
  • Remulade er nydelig til hjemmelagde fiskekaker
  • For å blidgjøre unga: Det er ingenting i veien for å late som man spiser "fajitas" om du deler opp fiskekakene
  • Om du har lyst: Server dem med et posjert egg på toppen!

 

 

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også