DAGENS MIDDAGSTIPS:
Oppskrift på fårikål
Nitimens lyttere kåret fårikål til Norges nasjonalrett på 1970-tallet. I 1997 utropte Opplysningskontoret for kjøtt den siste torsdagen i september til fårikålens offisielle festdag.
Ingredienser:
(4 porsjoner)
1 ½ kg fårikålkjøtt
1 ½ kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Fremgangsmåte:
1. Del hodekålen i båter.
2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder.
3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet). Ca. 2 timer.
4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener.
Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.
Oppskriften er hentet fra matprat.no
Her er også en oppskrift på fårikål
Denne saken ble første gang publisert 25/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.