Oppskrift på eplekake
Slik lager du eplekake i stekepannen
Her viser vi deg hvordan du kan imponere hyttenaboen med nystekt eplekake.
Har du en stekepanne med lokk kan du lage denne eplekaken på hyttekjøkkenet, primusen eller bålet for den saks skyld. Akkurat som pizzaen du steker opp ned.
Det beste er at denne eplekaken blir minst like god som den du lager hjemme i ovnen. Jeg lover.
Hver for seg
Det smarte grepet her er å steke kakebunnen og toppingen hver for seg. Du bør definitivt velge teflonpanne hvis du har det, og det er ingen grunn til å spare på smøret når du steker.
Svak varme
Røren i oppskriften holder rikelig til en stor panne. Hell cirka en centimeter opp i pannen og legg på lokket. Stek på svak varme slik at den ikke blir brent.
To sider
Bunnen skal stekes på to sider. Etter en halv time kan du sjekke om den er ferdig på den ene siden. Da løsner du forsiktig på eplekaken, er den fast nok i bunnen til at den kan sklis over på en tallerken, så gjør du nettopp det.
Stek på den andre siden
Hold pannen opp ned, løft tallerkenen med kakebunnen opp i pannen og snu hele stasen. Det blir gris, men det er en fordel om du har fått litt smør i pannen først. Stek til bunnen er gjennomstekt og legg kaken tilbake på tallerkenen.
Stek eplene
Rull eplene i kanel og sukker. Legg godt med smør i pannen og spre eplene ut i et fint mønster. Strø litt ekstra sukker i pannen. Stek på svak varme til eplene er møre og sukkeret har fått en litt seig konsistens. Ikke for lenge for da blir det knekk.
Eplene møter bunnen
Nå er det på tide å la bunnen møtte toppen. Dytt eplene litt inn mot midten i pannen. Legg kakebunnen på eplene. Legg en tallerken på bunnen og snu det hele rundt.
Dette blir litt gris, og det er varmt, så legg et håndkle over nederste del av armen.
Les også:
Denne kaka blir du forelsket i
Legg litt kake og krem mellom bærene
Denne saken ble første gang publisert 15/04 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.