OPPSKRIFT PÅ CEVICHE
Den raskeste småretten noensinne?
Jo, dette er en smart måte å lage fisk på.
Vi har hatt det så artig med først å følge serien med legendariske Michel Roux og deretter Tareq Taylor på sin tur rundt om i Norden.
Nå følger BBCLifestyle opp med en ny matnyttig TV-serie. Det er Bill Granger som er programleder. Hans enkle stil kommer tar han med seg fra Australia - og du kan lese intervjuet om oppveksten i et hjem hvor far var slakter og mor var vegetarianer her.
Bills matstil er svært, svært enkel. Alle kan lage maten hans. Bare se på den enkle suppa han serverte sist.
I videoen over viser Bill fram en ceviche. De fleste land i Sør-Amerika gjør krav på å ha funnet opp denne spesielle retten. Om den kommer fra Peru (de mest ihuga i kampen om cevichens opprinnelse) eller Mexico er prinsippet uansett det samme. Fisken blir ikke kokt ved hjelp av varme, men i sitrus. Når fiskekjøttet blir utsatt for sitrus går fiskekjøttet gjennom den samme prosessen som om det ble kokt (sitrussyre er sterk nok til å påføre brannskader - se her om du orker).
Det vanligste er å bruke sitron og lime, men grapefrukt og appelsin kan i teorien også brukes. Oppskriften til Bill er, i kjent stil, svært enkel. Lages på 5-10 minutter og du ender opp med en frisk, enkel og lett salat som kan brukes som forrett eller tapas (oppskrift nedenfor, video ovenfor).
I dagens program får du også se Bill lage svinekjøtt med kryddersaus, en kremete tex-mex-rett med mais og chorizo, med hvitløksris.
Les også:
Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god