Oppskrift på blåbærkake
Saftig blåbærkake
Her er den franske måten å lage blåbærkake på.
Clotilde Dusoulier
Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.
Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.
Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.
Hun har gitt ut to matbøker.
Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini
Folkene La Pommeraie, fruktgården hvor vi plukka massevis av blåbær, ga oss noen brosjyrer om de ulike frukt og bærtypene de dyrker. Det sto også hvordan man skulle ta vare på frukt og bær og dessuten noen herlig, enkle oppskrifter på terter, kompotter, clafoutis og syltetøy. Det var her jeg leste at nyplukka blåbær burde lagres kjølig noen dager for å utvikle sitt smakspotensial - og hvem skulle tro det?
Min favorittoppskrift
Det aller første vi ville lage med våre blåbær var en liten tarte aux myrtilles (en blåbærkake), og på andreplass var en kaffekake. Det er min favoritt-kakeoppskrift med den spesielle saftigheten i bunnen og den herlige, sprø overflaten.
Med blåbær
I originaloppskriften skal man bruke en vanlig deig med valnøtter og kanel-topping, men jeg har hatt stor suksess med noen veldig anvendelige varianter med sjokoladebiter og kandiserte kastanjer, hvit sjokolade og kokosnøtt, aprikoser og, nettopp, blåbær.
Kake-diett
Det er en herlig kake som kan spises når som helst på dagen, frokost, brunch, dessert eller til te og kaffe. Jeg vurderer faktisk seriøst å begynne på en blåbær-kaffe-kake-diett. Det er bare ett problem; hva skal jeg gjøre med osten da?
Her er oppskriften!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 30/11 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.