Oppskrift på bakt potet
Potetene blir best slik
Slik har du ikke smakt bakt potet.
Har du poteter i huset blir det alltid middag.
Bake?
Det enkleste du gjør (bortsett fra å koke dem) er å dele potetene i to og bake dem i ovnen med godt krydder (slik gjør du det). Resultatet er en nesten-akseptabel middag.
Potetmos?
Høstfavoritten framfor noen er potetmos. Det er mange måter å gjøre det på. Én metode er å bruke bakte poteter og så vippe den opp med stekt bacon og unngå at den blir for seig.
En enkel måte å gjøre potetmosen mer spennende er å bruke sellerirot sammen med potetene. Den oppskriften her.
En helt ny variant
For litt siden satt jeg og bladde i den utømmelige Larousse (kulinarisk, fransk oppslagsverk). Et eller annet sted kom jeg over en chasseur. Chasseur brukes litt upresist om retter med kjøtt eller innmat som stekes sammen med sopp, løk, tomater og vin.
I min variant brukte jeg lammelever. Lever har en karakteristisk smak som noen ikke fikser. I denne oppskriften kan den fint byttes ut med kjøttdeig.
Idéen er å bake potetene, ta ut fyllet og blande det med stekt sopp og løk før du vender det i en hvit saus sammen med kjøttet. Så har man det tilbake i de uthulede, bakte potetene, strør på litt brødsmuler som stekes sprø i ovnen igjen.
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har snart 700 som følger, målet er 1.000!)
Les også:
Er dette Norges beste viltgryte?
Focaccia lager du på denne måten