Oppskifter på baguetter
Baguetter blir ikke bedre
Nå kan du endelig lage dem selv.
- En baguette skal være så hard utenpå at du kan slå ihjel en mann og så myk inni at du har lyst til å sove der. Omtrent slik tror jeg den setningen er.
Og hvordan får man til det?
Er det noen hemmelige ingredienser?
Nei. Det er mel, salt, vann og gjær.
Så, er det en metode?
Ja.
Alle som har prøvd å bake verdens beste brød er kjent med teknikken. Det handler om å la noen milliarder av arbeidere gjøre jobben for deg. Og de står på hele natta.
Ja, vi snakker om gjær. Om sopp.
Det er slik jeg liker å tenke når jeg brygger øl, lager kombucha eller baker brød. Jeg er bare fløyteblåseren for en hel brigade. På mitt signal setter de i gang. Og de gir seg ikke før de er ferdige.
De beste baguettene
Om du har lyst til å lage skikkelig gode baguetter i dag, da har du feil utgangspunkt. Det må nemlig få lov til å ta den tiden det trenger. La deigen få lov til å heve over natten.
Jeg vet ikke om noen som kan vise deg hvordan man lager dette enn min gode matvenn, Chef John, Enjoy!
Denne oppskriften er, som John sier, très magnifique. Følger du denne oppskriften så ender du opp med noen helt aldeles nydelige baguetter, som du har bakt selv.
Denne saken ble første gang publisert 04/08 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.