Reddiker har aldri vært bedre
Dette er kanskje den beste munnfullen i 2011.

- Øy, hva har du gjort med de her? roper hun fra kjøkkenet. Jeg skjønte med en gang at det var reddikene hun snakket om.
Jeg hadde laget en masse mat den dagen. En lekker sitronsorbet i melon, kylling tikka, rabarbrasyltetøy og jordbæris - for å nevne noe. Men, hun gikk altså rett på juvelen: De bakte reddikene.
Hva er ditt forhold til reddiker?
Et retorisk spørsmål (et spørsmål du ikke skal svare høyt på, ifølge min norsklærer). Jeg kan faktisk ikke huske en eneste reddik fra før kjønnsmoden alder. Ikke så mange etter heller, for å være ærlig.
Det er først i voksen alder jeg har begynt å kjøpe dem med jevne mellomrom. Og nesten uten unntak har jeg kuttet dem opp i rå tilstand og brukt dem til å pynte opp tallerkenen (og muligens som et underbevisst sunnhetsalibi). Smaken av en reddik kan kanskje beskrives som potent og pepperaktig. Til og med litt sterkt. Og der ligger dens appel, men også reddikens lodd.
Tilstrekkelig varme
Akkurat om med hvitløk (og krangler) forsvinner hele reddikens sting med tilstrekkelig varme. Det hadde aldri slått meg at reddiker kunne bakes (jeg har ingen unnskyldning), men selvsagt kan de det.
Så derfor: Del dem i to og bak dem i ovnen!
Og da får du kanskje oppleve at noen i huset plutselig hyler ut: - Hva har du gjort med reddikene?
Og helt ærlig: Dette er den aller beste munnfullen så langt i 2011.
For at du skal få dette til må du beherske kunsten med brune smør. Ellers er det svært, svært enkelt...
Oppskriften finner du nedenfor.
PSSST! Vil du lage en benreddikfyfasan, har du resten her...
(Over 17.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!