Oppskrift med blomkål
Slik blir blomkål godt
Nei, blomkål behøver ikke være kjedelig.
Blomkål kan jeg spise rått. Jeg spiser det gjerne helt naturell som forret på italiensk vis. Og jeg går ikke av veien for en blomkålsuppe - bare den er skikkelig god.
Blomkålpuré med smør er nydelig og jeg spiser det ofte. Ekstra godt er det med brunet smør. Dessuten prøver jeg gjerne ut nye ting med blomkål - det kan for eksempel være en kul, asiatisk ingrediens.
Men: Jeg spiser ikke kokt, vanlig, blomkål. Ikke nå lenger. Ikke når jeg bestemmer selv. Den kjedelige blomkålen tilhører en annen, heldigvis svunnen, tid. Det er over. Kjedelig mat, særlig kjedelig blomkål, er pasé. Over og ut. Jeg har i praksis gjort det for lenge siden, men la meg offisielt erklære det: Jeg er ferdig med kjip blomkål.
Når det sagt: Jeg elsker blomkål når den får det den fortjener.
Hvordan blir blomkål godt?
Så, hvordan blir blomkål godt? Heldigvis er det mange måter å lage blomkål på. Og for at ikke blomkålen skal ende på kjedelighetens kirkegård må vi sørge for at vi finner fram til gode oppskrifter.
Jeg har en her. Den krever ikke mye av deg. Kanskje det vanskeligste er å brune smør - det er en kunst. En kunst som gjør livet mye, mye bedre om du behersker den. Faktisk vil jeg si det så sterkt: Les dette og få et nytt smaksliv.
Resten av oppskriften er grei: Stek blomkål (slik at den blir litt svidd, men fortsatt har godt med tyggemotstand) og bland den med knasende krutonger, smakfull parmesan, gressløk, en skvis frisk sitron og kanskje noen kapers.
Mens vi er inne på blomkålsporet, så legger jeg ved to oppskrifter til med blomkål. Den første er en moderne utgave av finnbiff og den andre er gratinert blomkål med spekeskinke.
God appetitt!
Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 06/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.