Oppskrift er med kjøttdeig

10 oppskrifter med kjøttdeig

Få en morsommere hverdag med disse rettene.

OPPSKRIFT MED KJØTTDEIG: Kjøttboller i safransaus.
OPPSKRIFT MED KJØTTDEIG: Kjøttboller i safransaus. Foto: Foto: Erik Hannemann
Først publisert Sist oppdatert

Kjøttdeig er en høyt skattet hverdagshelt. Enda mer populære hadde den vært om alle stekte kjøttdeig riktig. Da smaker den nemlig mye bedre.

Nedenfor finner du en herlig samling av 10 nye retter du kan lage med kjøttdeig.

I denne samlingen over oppskrifter med kjøttdeig finner du nachos fra Mexico, albondigas fra Spania og makaroni, men de fleste tilhører et mer eller mindre moderne verdenskjøkken. Håper oppskriftene vil falle i smak!

Oppskrift med kjøttdeig

Kjøttdeig er oppmalt kjøtt og fett. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med 4 millimeter kvern - to ganger. (I Sverige er det vanligere å bruke 3 millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov.)

I vanlig kjøttdeig er det 14 prosent fett. Den vanlige kjøttdeigen i butikken lages av storfe (i motsetning til familiedeig hvor svin og storfe er blandet). I Norge er det lov å tilsette én prosent salt og kjøttdeigen kan inneholde opptil fem prosent is eller isvann.

Alternativer til kjøttdeig

Om du vil redusere fettet i maten, kan du bruke karbonadedeig. Den har bare 6 prosent fett. Men da mister du også en god del av smaken.

Stadig flere bruker kyllingkjøttdeig og det kan også brukes i oppskriftene nedenfor.

For den som har en egen kvern er det vel verdt å kjøpe høyrygg, bog eller andre billige kjøttstykker og kverne selv. Da får man virkelig kjenne hvordan nymalt kjøtt smaker!