Marsipanrose? Det er så enkelt

Kan du trikset er det lett å lage.

Ferdig rose!
Publisert Sist oppdatert

Å pynte en kake med håndlagde marsipanroser er vakkert, men du har kanskje tenkt det er for vanskelig for deg? Hemmeligheten ligger i å trene. Skal du bli god må du lage mange, mange marsipanroser. Men vanskelig? Ikke særlig.

Bruk en smidig og litt fast marsipan. Det går helt fint å bruke vanlig marsipan du får kjøpt på butikken. Skal du dekorere en marsipankake med marsipanroser kan det passe å lage tre eller fire stykker.

Lag én stor og de andre i forskjellige størrelser, noen store og noen små.

Du kan også lage mange små roser, men ikke overless kaka fullstendig. Da mister den fort noe av sin eleganse.

For å gjøre den ekstra lekker, kan du gjerne legge på noen kandiserte roseblader.

Alt er lov

Farger er viktig og i dag er alt lov. Sterke farger eller duse pastellfarger – du bestemmer.

Kjøp konsentrerte gelefarger og bruk heller litt for lite farge enn for mye. Rosa er kanskje kjedelig og ut og blått litt lite troverdig, men ønsker du flere farger på rosene blir det penest om du velger fager som harmonerer.

Noen grønne marsipanblader rundt rosene gir en fin kontrast. Eventuelt kan du lage hele kaken grønn.

Lang lagringstid

Roser i marsipan kan du lage opp lang tid i forvegen og oppbevare i månedsvis. Pakk inn i plast eller i tett boks og oppbevar i romtemperatur. De vil tørke, men så snart de blir lagt på kaken vil de trekke opp fuktighet fra kaken og bli mykere igjen.

TRINN 1: Start med å trille 8 like store marsipankuler.
Når du har klemt/ formet rosebladene ferdig, løft opp plasten.
Legg dem på halvdelen av en (ikke for tynn) plastpose. Legg andre halvdelen over og klem godt ned. Bruk fingertuppene for å gjøre rundingene tynne ytterst i den ene enden.
TRINN 2: Rull sammen ett blad til en spiss. Denne skal rosen bygges på.
Nå skal du forme de syv resterende bladene. Rosebladene skal formes slik at de får skjellform/ rosebladform.
Begynn å forme de tre første bladene som skal danne knopp. Gis en liten bøy utover på den ene siden.
De fire siste bladene skal sitte rundt knoppen. De formes på samme måte som de tre første, men gis en bøy utover på to sider.
TRINN 3: Sett sammen rosen, start med de tre første bladene som settes rundt/på den innerste spissen.
Når de tre første bladene er satt på har du fått en knopp.
Videre - sett på de fire siste bladene. Plasser dem "utenpå" knoppen.
TRINN 4: Rosen er ferdig! Klem sammen under rosen og skjær av overflødig marsipan.
Ferdig rose!