Denne kyllinggryta lager du i dag
Med chorizo i gryta blir den veldig god.

Så var det på høy tid å lage noe fra Mallorca. Det første alle sier om du spør om spesialiteter herfra er " emsaimada". Det er bakverk, og kort fortalt: Det gidder jeg ikke i denne varmen. Å stå foran bakerovnen etter en dag på stranda høres mer ut som straff enn noe å glede seg til. (OK, så holder vi pizzaovnen utenfor denne diskusjonen).
Men finnes det andre spesialiteter? - Sobrasada, sier de da. Sobrasada er en spekepølse. Det ligner chorizo, men siden luftfuktigheten er større her, må man bruke litt andre metoder. Resulatet er uansett en ganske myk spekepølse.
Jeg tenkte at denne må være en del av det liksom-autentiske. Og det ble den. Sobrasada er det som gjennomsyrer og dominerer den kyllinggryten du finner oppskriften på nedenfor. Du kan fint bruke chorizo, men om du noensinne finner en sobrasada så vet du hva du kan bruke den til også.
I oppskriften finner du en god klunk sherry. Du kan bruke hvitvinseddik for å få den samme syrlighten om du ikke vil bruke sherry.
Her er den kule kyllinggryta med chorizo:
2 gule løk
1 hel hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 squash
1 paprika
1 sobrasada (eller en hel chorizo)
1 kylling
3 desiliter sherry
Olje til steking
Finhakk løk, squash og paprika. Stek det i en stor kjele til løken er blank.
Del opp kyllingen i åtte biter og skjær pølsa i biter. Ha i kjelen sammen med tomater, hele hvitløken og sherry. La det hele koke en time eller lenger. Etterfyll med vann om nødvendig.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten