DAGENS MIDDAGSTIPS:
Japansk biffsuppe
Suppen inneholder en god del ingredienser, men er lettlaget og smaker MYE.
Ingredienser:
(2 porsjoner)
300 g biff av ytrefilet storfe
2 ss olje
1 l kjøttkraft
½ ts salt
½ ts pepper
saften av 2 stk. lime
1 ss soyasaus
1 ss finhakket fersk ingefær
2 stk. rødløk
1 stk. rød chili i skiver
1 dl bønnespirer
3 ss finhakket frisk koriander
1 båt hvitløk
½ pk. nudler
Fremgangsmåte:
1. Kok opp kjøttkraften.
2. Ha limesaften i kraften. Smak til med soyasaus.
3. Ha i chili og ingefær.
4. Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver ca. 1/2 cm. Ha salt og pepper på biffskivene og stek dem på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold biffene varme.
5. Kok nudlene i suppen.
6. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha i rødløk, bønnespirer og koriander (og evt. hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.
7. Fordel nudelsuppen i to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.
Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.
Oppskriften er hentet fra matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 26/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.