Hvordan grille makrell

Hæ? Grilles makrell på den måten?

Du skulle bare visst hvor lite du skal gjøre...

Først publisert Sist oppdatert

Hør: Gjør mindre!

En gang til: Gjør mindre!

Det er mantraet når det gjelder fisk på grillen.

I videoen viser jeg hvor lite du behøver å gjøre. Og det er lite.

Veldig lite.

Jeg kan oppsummere: Legg fisk på grillen.

 

Det finnes smarte teknikker for å steke fisk, få en biff perfekt og metoden som får baconet best er uslåelig. Men, når det kommer til å grille fisk er det mange fallgroper - bokstavelig talt.

Stort sett havner du i trøbbel når du skal snu fisken. Den går i oppløsning og fiskebitene blir offer for kullets nådeløse hete (ja, eller i gassflammens glovarme klør).

I tillegg til faren for oppløsning kan fisken setter seg fast i metallet.

Oppsummeringsvis har vi to problemer. La oss tar for oss problem én: å snu fisken.

Løsning: Ikke gjør det. Stek fisken bare fra den ene siden.

Problem to: Fisken setter seg fast.

Det er litt verre, men ikke, eh, uløselig.

 

Du burde absolutt:

  • Vaske grillen - gjør det skikkelig, jo mer som sitter igjen, desto større er sjansen for at fisken henger seg fast.
  • Ha skinnet på - Skinnet på fisken holder fisken bedre sammen. Det smaker også godt (det er bare å lære seg å like skinnet).
  • Varm opp grillen - Jo varmere grillen er, jo mindre er sjansen for at fisken henger seg fast.

 

Vi hadde alltid dårlig råd. Da mannen min døde, kom sjokket
Pluss ikon
Vi hadde alltid dårlig råd. Da mannen min døde, kom sjokket

Du kan kanskje også:

  • Olje - du kan, men må ikke, ha litt olje både på fisken og på grillen.
  • Og, som sagt: Ikke rør. Dette går helt av seg selv.
  • Prøve siste utvei: Bruke en av de redskapene som klemmer fisken sammen og legger rett på grillen. Det er ikke nødvendig, men du slipper nitidig vasking og det er mindre sjanse for å mislykkes.
  • Ikke all fisk egner seg like godt på grillen. Torsk og sei løser seg raskere opp enn laks og ørret, for eksempel.

 

I videoen griller jeg makrell. Det er sommerfisken over alle sommerfisker, synes jeg. Og her kommer noen forslag til hva du kan server til makrellen:

 

  • Tzatziki: Altså tykk yoghurt med hvitløk og agurk. Prøv gjerne med eple og/eller pære.
  • Tabouleh - bulgurgryn (kjapt og enkelt å få tak i!) med masse mynte
  • Smørstek vårløk og ingefær
  • Stek løk og masse timian
  • Sennepssaus, sjalottløk og litt epleeddik
  • Crème fraîche med hakket (kokt) artisjokk, gressløk og hvitløk
  • Sylteagurk, rømme og hakkede mandler
  • Finsnittet fennikel, dill, olje og eddik