Bakt potet på grillen
Jøss! Bake potet på den måten?
Bakte poteter blir suverene med denne metoden.
Bakte poteter på grillen er ikke vrient å få til. Du pakker dem inn i folie for at de ikke skal brenne seg. Kanskje med to lag.
Så legger du dem i kullet eller på grillen og venter.
Ja, det er den enkle varianten. Men, så finnes det morsommere ting å gjøre også, da. Vi kan se på de ingrediensene som liker seg best sammen med poteter.
Det som passer best med potet er:
- Ost
- Bacon
- Skinke
- Rømme
- Gressløk
- Hvitløk
- Rosmarin
- Vårløk
- Fløte
Her har vi et slags utgangspunkt, tenker jeg.
For å rigge dette til tenkte jeg først å bake poteten i ca 30 minutter rett på kullet (eller over direkte varme). Her bruker jeg to lag med folie - det svir seg jo lett.
Nå gjelder det å få fart på fantasien. Hva skal vi fylle med? Jeg husker den vanvittige oppskriften med gresskar og tenkte å bruke den samme ideen.
Altså: Først pakker vi ut poteten, så tar vi av toppen før vi huler ut innholdet. Og nå begynner moroa.
Jeg hakker litt hvitløk, kokt skinke, gressløk og rosmarin, strør det ned i poteten og så fyller jeg opp med fløte.
Jepp.
Og på toppen har vi litt ost før vi setter på "lokket" (altså tuppen av poteten som vi skar av først). Nå går poteten tilbake til grillen. Og så ser vi hva som skjer...
Oppskriften kan du selvsagt variere i det uendelige. Det kan bli den store hiten på grillen for oss i år - det kjenner jeg på meg.
Denne saken ble første gang publisert 27/07 2015, og sist oppdatert 04/05 2018.