Hot curry
Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.
4 personer
500 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olivenolje
2 båt hvitløk
½ ss rød karripasta
1 stk. fersk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
1 stk. purre
½ stk. brokkoli
1 stk. rød paprika
2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss maisennamel
3 dl jasminris
1. Sett på risen først!
2. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.
3. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.
4. Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maisenna ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.
Serveres med jasminris.
Denne saken ble første gang publisert 16/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.