Mat i Oslo
Her er Norges beste restauranter
Unn deg en sjelden matopplevelse. Her er en guide til Norges beste restauranter, og alle ligger i Oslo.
Michelinguiden
Michelinguiden blir gitt ut årlig, og er en samling av anbefalinger til restauranter og hoteller. Guiden gir resultatene en, to og tre stjerner. Dette gjøres ved at anonyme inspektører sendes ut for å bedømme smaken og kvaliteten på maten, og personalets kunnskaper og opptreden. Å ha en eller flere stjerner gir høy status i restaurantbransjen.
En stjerne: En svært god restaurant i sin kategori.
To stjerner = Usedvanlig god matlaging, verdt en omvei.
Tre stjerner = Utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise.
Kilde: Wikipedia
Fransk, spansk, italiensk og norsk mat er hva stjernerestaurantene har på menyen.
Bagatelle
Inntil nylig var den kjente restauranten Bagatelle, som eies av den stadig mer populære kokken Eyvind Hellstrøm, den eneste norske restauranten med to Michelin-stjerner. Nå har den bare én igjen. Men maten står fremdeles til gull. Eyvind Hellstrøm og hans folk har mer enn nok å by på fra deres franske kjøkken. Her kan du som gjest stole blindt på servitøren når det kommer til vinkartet. Vinene er av topp kvalitet og restauranten sies å ha Norges beste vinkart.
Bagatelle - Bygdøy allé 3 0257 Oslo
Tlf: 22 12 14 40
Les også: Torsk à la Hellstrøm
Les også: - Michelinguiden er ikke komplett
Restaurant Oscarsgate
Dette er stedet som raskt har blitt en byens fremste spiseplasser. Menyen er liten, men dagens åtteretter er en kulinarisk overraskelse. Eieren, Bjørn Svensson, har erfaring fra Europas beste kjøkkener, og byr på eleganse og små lekre retter som fryder både øyne og gane. Sjakkbrettet med sjokolader skal visstnok være et høydepunkt etter et måltid du sannsynligvis vil huske lenge. Kjøkkenet hos Restaurant Oscarsgate er gourmet, spansk, fransk, italiensk, norsk og internasjonalt. Vinmenyen på Restaurant Oscarsgate er også veldig attraktiv, og på vinkartet dominerer toppviner fra blant annet Bordeaux.
Restauranten har en Michelin-stjerne
Restaurant Oscarsgate - Inngang Pilestredet 63 0350 Oslo
Tlf: 22 46 59 06
Les også: Kokkegull til Norge
Haga Restaurant
Startet av gullkokken Terje Ness. Han tok med seg den ene Michelinstjernen fra Oro, som nå er stengt, og slo seg ned på Bekkestua i Bærum. Maten stammer fra det franske kjøkken, og holder et høyt nivå. Deres varemerke, dagens syvretter, er vel verd turen ut av sentrum, og dersom du er småspist, kan du selvfølgelig velge færre retter enn syv. Vinmenyen er dessuten full av høydepunkter fra både Tyskland, Italia og Frankrike.
Restauranten har en Michelin-stjerne
Haga Restaurant - Griniveien 315 1356 Bekkestua
Tlf: 67 15 75 15
Le Canard
Spisestedet baserer seg på det franske kjøkken, med norske råvarer i fokus. Kamskjell, andelever og gjøkalv er noen av de eksklusive råvarene Le Canard har å by på. Den ene åtteretters menyen følger sesongen og byttes noen ganger i året; den andre skiftes annenhver uke. Vinkjelleren inneholder alt fra klassiske Bordeux-viner til nye trendy smaker.
Restauranten har en Michelin-stjerne
Le Canard - Harbitzgate 4 0259 Oslo
Tlf: 22 54 34 00
Les også: Kos deg med en spanjol
Statholdergaarden
Restauranten serverer norske, franske, kontinentale retter, med ny 6-retters meny hver dag. Menyen varierer etter årstidene. Vinkjelleren inneholder mer enn 500 vinsorter, og totalt 8000 flasker i alle prisklasser, hovedsakelig fra Frankrike, Italia, Spania, Tyskland og Østerrike.
Restauranten har en Michelin-stjerne
Statholdergaarden - Rådhusgate 11 0150 Oslo
Tlf: 22 41 88 00
Feinschmecker
Siden 1990 har spisestedet vært rangert til en av Oslos beste. På Feinschmecker kan du foruten en rik à la carte-meny velge "Dagens meny" eller "Vår store meny", med henholdsvis fire og sju retter. Restauranten baserer seg på sesongens råvarer. Kjøkkenet er fransk- og italienskinspirert.
Restauranten har en Michelin-stjerne
Stjernerestauranter i Norden med Michelin-stjerner
Norge
Feinschmecker, Haga, Le Canard, Oscarsgate, Statholdergaarden
Danmark
Noma (to stjerner), Bo Bech at Paustian, Era Ora, Formel B, Herman, Kiin Kiin, Kokkeriet, Kong Hans Kaelder, MR, Søllerød Kr, The Paul, AOC
Sverige
Edsbacka Krog, Fredsgatan 12 , Lux Stockholm , Esperanto , Mathias Dahlgren Matsalen , 28+ , Sjömagasinet
Finland
Chez Dominique (to stjerner), Luomo, Demo, Postres, Carma
Feinschmecker - Balchensgate 5 0265 Oslo
Tlf: 22 12 93 80
Les også:
Helgemeny fra verdens nest beste kokk
Har du spist på en av Norges beste restauranter? Fortell om din opplevelse i kommentarfeltet.
Denne saken ble første gang publisert 18/02 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.