Helgemeny med treretters middag
Helgemeny med fylde
Tre nydelige ting blir din helgemat i dag.
Jeg har forsøkt å komponere en helgemeny som passer godt til en helg i november. Siden vi nå står på trappene til den deilige førjulstiden er stadig slik at jeg holder julemat og julekrydder på armlengdes avstand.
I denne helgens meny får du smake elegante kamskjell, ovnsbakt pasta og eplepai. Sulten?
Forrett: Rå kamskjell
Om du ikke har følt gleden av å spise rå kamskjell har du en frydefull opplevelse i vente. Det skal sies at dette er mer en sensuell opplevelse enn en stor smakserfaring. Det tror jeg de fleste kan enes om.
I denne retten serveres kamskjellene på en dillolje som lages enkelt ved å kjøre olivenolje og dill sammen med en stavmikser. En halv omdreining med pepperkverna er nok på disse delikate skalldyrene.
Hovedrett: Ovnsbakt pasta
Ovnsbakt pasta med tomat, mozzarella og parmesan må bli godt. Om du vil at kjøttdeigen skal bli super må du steke den på denne måten (flere ting å tenke på). I oppskriften er det brukt rødvinseddik. Om du ikke har det kan du god ha i en dæsj rødvin. Det gjør nesten samme nytten.
Bland pastaen med tomatsausen og legg den lagvis i en form med mozzarellaost. Ha rikelig med revet parmesan på toppen før du setter den i ovnen og venter på at den skal bli gyllen og lekker.
Dessert: Eplepai
Det er kjekt å kunne lage en god vaniljekrem. Du kan fylle den i horn, du kan bruke kremen til i en sjokoladekake eller en prinsessekake, så vaniljekrem er en av pilarene som dessertriket bygges på.
Denne superenkle eplepaien gjør du klar mens pastaen er i ovnen. Og så bytter de plass når du pastaen taes ut. Den trenger 30-40 minutter i ovnen.
Og med det ønsker jeg en riktig smakfull helg!
Les også:
Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god
Denne saken ble første gang publisert 23/11 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.