Helgemeny
Lyst på noe godt?
Slik får du en god helg.
Endelig helg!
Og jeg skal kose meg glugg i hjel. Jeg har allerede skaffet meg en flaske Sauvignon Blanc.
Det blir to, tre "forretter" denne helgen. På flotte restauranter er det vanlig at det kommer trillende inn en rekke små, lekre kreasjoner for å vekke appetitten. De gangene jeg er så heldig å få være med på noe slikt (for eksempel på Fat Duck eller Noma) er dette den beste delen av måltidet.
Å prøve å lage noe slikt hjemme er hjelpeløst. Ikke har du noen til å servere deg heller. Det nærmeste man kommer er å lage noen små, og helst enkle, kreasjoner. Og mine forslag er som følger:
- Melon og fetaost med pinjekjerner
- Snacks med chevre
- Dukkah
Den første melondingsen er superenkel å lage. Den pussige kombinasjonen av melon, pinjekjerner og fetaost skal ikke jeg ta æren for. Jeg så den i et ukeblad en sommer for flere år siden, men hukommelsen svikter meg og jeg kan dessverre ikke kreditere opphavsmannen- eller kvinnen. Ei heller er jeg sikker på at oppskriften er helt lik. Åkkesom, den er super, frisk og kul.
Den andre er noen smørstekte biter med brød, chevre og spekeskinke. Sist er det dukkah! Dukkah er en krydderblanding med utallige oppskrifter. Den spises som regel ved at man først dypper brødbiter i olje, så i blandingen.
Fisk og salat
Hovedretten denne helgen er flat. I oppskriften står det rødspette. Og det er den flyndra som er lettest å få tak i. Dersom du finner annen flatfisk (smørflyndre, piggvar etc) kan du bruke samme oppskriften.
Jeg har ikke tenkt å gjøre det vanskelig, så jeg holder meg faktisk til en god salat. Og så legger jeg mer krutt i desserten.
Dessert
Dette lager jeg med jevne mellomrom. Og det angrer jeg aldri på. Profiterollene ser imponerende ut, synes jeg. Og jeg, barnslige jeg, får alltid assosiasjoner til en bistro i Paris. Og det er heller aldri feil.
Med det ønsker jeg riktig god helg!
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 08/02 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.