Dagens middagstips

Gulasjsuppe fra Ungarn

Gulasj lages på mange måter, men paprikapulver må til for å få den riktige smaken.

MIDDAGSTIPSET: Gulasj
MIDDAGSTIPSET: Gulasj Foto: Foto: Astrid Hals/matprat.no
Sist oppdatert

Ingredienser:

(4 porsjoner)

600 g benfritt rundstek av storfe eller annen benfri storfekjøtt

3 stk. potet

2 stk. løk i biter

1 stk. rød paprika

1 båt hvitløk

2 ss olje

3 ss tomatpuré

1 l kjøttbuljong (utblandet)

½ stk. purre

2 ts paprikapulver

1 ts tørket oregano

1 ts salt

½ ts pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm og paprikaen i strimler. Skjær poteter og løk i terninger og purre i ringer.

2. Fres løken i en kjele, ha i kjøtt og presset hvitløk og brun lett.

3. Rør i tomatpuré og tilsett poteter, purre, paprika og buljong. La det koke ca. 15 minutter. Smak til med krydder.

Server med godt brød.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også