DAGENS MIDDAGSTIPS:
Gratinert aubergine med couscous
En aubergine er som skapt for å hule ut og fylle med alskens godsaker.
Ingredienser:
(4 porsjoner)
2 stk. aubergine
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
4 ss revet parmesan
Fyll:
40 g couscous
2 ss olivenolje
1 stk. løk
2 båt hakket hvitløk
1 stk. rød paprika i terninger
10 stk. frisk sjampinjong i små båter
1 stk. gul squash i terninger
½ boks hermetiske tomater
1 ss finhakket rød chili
smak til med salt og pepper
3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt
4 ss østerssaus (oyster sauce)
Fremgangsmåte:
Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.
Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.
Server med østerssaus og frisk koriander.
Oppskriften er hentet fra frukt.no
Denne saken ble første gang publisert 07/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.