DAGENS MIDDAGSTIPS:
Fiskegrateng
Det er slett ikke så vanskelig å lage fiskegrateng fra bunnen. Her får du oppskriften.
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele, ha i mel og spe med fløten. Tilsett makaroni, tinte erter, fisk og krydder. Skill eggene og ha i
én og én plomme. Skjær forsiktig inn stivpiskede hviter til slutt. Hell gratengen i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 40 minutter til gratengen er godt hevet og gyllenbrun. Server med revne gulrøtter, eple evt. rosiner og kokte poteter.
Ingredienser:
(3-4 porsjoner)
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl fløte/fløtemelk
75 g makaroni
100 g frosne erter
ca. 400 g kokt fisk
1 ts salt
1/4 ts pepper
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 dl revet ost
1/2 dl strøkavring
Oppskriften er hentet fra egg.no
Denne saken ble første gang publisert 10/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.