Finnbiff oppskrift
Slik blir finnbiff ekstra godt
Her får du klassiske oppskrifter på finnbiff.
Finnbiff er nydelig kjøtt. Men, hva er egentlig finnbiff?
Finnbiff er kjøtt av reinsdyr
Jo, finnbiff er kjøtt av reinsdyr som er skåret i tynne skiver. Det kalles også reinskav. Finnbiff kjøpes frossent i butikken. Fordelen med de tynne finnbiffskivene er at de tiner veldig raskt. Faktisk er det ikke noe problem å ha dem rett i gryta - selv i frossen tilstand.
Så kan vi rydde en misforståelse av veien: Finnbiff er ikke en rett, men ordet refererer bare til selve kjøttet. Du finner noen gode oppskrifter nederst i denne artikkelen.
Klassisk oppskrift med finnbiff
Finnbiff er populært - og jeg kan godt forstå hvorfor: Det går raskt å lage, det er vanskelig å gjøre noe feil - og dessuten er det supergodt!
Klassisk finnbiff lages med løk, gulrøtter, sopp, rømme eller crème fraîche, einebær og brunost. Av andre tilsetninger brukes rødvin eller bacon. Noen har potetterninger oppi gryta, mens andre velger å servere dem ved siden av. Det er spesielt godt med potetstappe til, gjerne en potetstappe med sellerirot.
Det er vanlig å servere tyttebærsyltetøy til finnbiff. Rosenkål (kok i litt vann og smør) er også populært. Men, det er slett ikke nødvendig, for finnbiff klarer seg fint uten hjelp.
Oppskrifter med finnbiff
Nedenfor har vi lagt ved fem gode oppskrifter på finnbiff. Noen av oppskriftene er av det klassiske slaget, mens andre er litt mer utenfor allfarvei. Sjekk ingredienslistene i oppskriftene, så finner du fort ut hvilken av oppskriftene du synes ser best ut.