KYLLINGKJØTTDEIG:
Et magrere valg
Kyllingkjøttdeig er et ganske nytt produkt. Her får du ideer til hva du kan lage av det.
Hva inneholder kyllingkjøttdeig?
Kyllingkjøttdeig består hovedsakelig av kyllinglår. Denne delen av kyllingen inneholder litt mer fett enn kyllingbryst. Noe bindevev og brusk brukes også.
I tillegg tilsettes vann og salt.
Enkelte produsenter, som Den Stolte Hane, blander en viss andel kalkunlår inn i kyllingkjøttdeigen.
Les mer om innholdet i kyllingkjøttdeig og andre typer kjøttdeig her.
Kyllingdeigen kan brukes til det aller meste som du normalt ville ha brukt vanlig kjøttdeig til, som på pizza, i spagetti bolognèse, til taco - til og med i norske kjøttkaker.
Men: På grunn av den milde smaken, må det sies at denne deigen passer aller best i retter uten mektige sauser.
La deg gjerne inspirere av det asiatiske kjøkkenet. Kyllingkjøttdeig passer for eksempel veldig godt i thaisalat. Bruk oppskriften thaisalat med reker og erstatt rekene med stekt kyllingkjøttdeig. Salaten smaker godt servert lun (dvs. lunken) med nykokt jasminris til.
En annen idé kommer fra kokken Kari Innerå hos Kulinarisk Akademi. Hun foreslår å bruke kyllingkjøttdeigen i pølser. Farsen tilsettes malt koriander, sort pepper og litt malt chili. Egg og potetmel kan brukes som bindemiddel. Kyllingpølsene fylles i lammetarmer. - Noen vil selvsagt beholde pølsene magrest mulig. Men om du ønsker mer smak, kan du tilsette litt kvernet svinespekk, sier Innerå.
Her er et knippe andre retter med kyllingkjøttdeig du kan prøve deg på:
Kyllingboller med sitron og salvie
Kyllingburger med paprikasalsa
Cannelloni med kyllingkjøttdeig
Steketips fra kylling.no : Stek kjøttdeigen akkurat på samme måte som du steker vanlig kjøttdeig. Dvs at du steker den på høy varme i små porsjoner. La overflaten bli gyllen.
LES OGSÅ:
Tre gode oppskrifter med kjøttdeig
Denne saken ble første gang publisert 27/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.