Eggehviter til overs
Eggehviter til overs
Syv ting å lage med eggehviter som blir til overs.
Eggehviter til overs?
Da er du heldig. For det finnes en myriade av ting du kan lage med eggehviter (som du har igjen etter at du har laget bearnes eller aioli).
Av eggehviter kan du for eksempel lage en drøss med desserter. Vi begynner med dem.
Eggehviter til overs - lag dessert
De aller fleste av oppskriftene med eggehviter innebærer at du må piske eggehviter stive. Har du ikke gjort det før, så sjekke denne videoen.
Det mest opplagte er kanskje at eggehvite kan transformeres til en herlig pavlova . Om du føler deg opplagt og klar for å mestre verden er også sjokolademakroner innenfor rekkevidde.
De klassiske Sarah Bernhard-kakene er også aktuelle. Det er ikke sikkert du tenkte på å lage kransekake, men der spiller også eggehvitene en avgjørende rolle.
Eggehviter til overs - lag noe kult
Å lage en suffle er litt mer avansert, men slettes ikke umulig. Klikk og se videoen overfor, så får du se hvordan den berømte ostesuffleen fra Michel Roux lages. Fra samme hånd kan du også lage den like berømte desserten
île flottante - se video her:
</p> <p>Når du først har fått taket på suffleens hemmeligheter så kan du også prøve deg på en <strong>sufflevariant med spinat og chevre</strong>.</p> <p>En ting du neppe hadde tenkt på var å lage <strong>en laksepaté</strong> - den trenger eggehviter!</p> <p>Og du, kanskje du vil lage deg en drink? Kanskje en <strong>velkomstdrink med eple, pære og calvados</strong> - og av eggehvitene lager du det fine skummet.</p> <p>Alle oppskriftene med eggehviter finner du nedenfor.</p> </div>
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 19/02 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.