Cookies med sjokolade og kremost
Cookies du lager på et kvarter
Disse kommer du til å digge.
Vinn gavekort på 10.000 kroner!
I samarbeid med Oreo og Philadelphia har vi laget en bakekonkurranse. Send inn din beste oppskrift (gjerne med bilde!) og bli med i konkurransen.
Konkurransen er nå avsluttet.
Bli med i bakekonkurransen! Om du sender inn din beste oppskrift kan du vinne gavekort på 10.000 kroner - sjekk her!
Du vet du akkurat har blitt servert en skikkelig god cookie når det eneste du vil er å snakke med kokken.
For å få oppskriften på akkurat den cookien!
Og det var nettopp det som skjedde da jeg fikk smake disse cookiesene hos Pollys Tearoom i Halden, første gang. Teksturen var annerledes enn på de fleste andre cookies jeg spiser, og smaken, ja den var aldeles enestående.
Det var noe med disse knuste Digestivekjeksene som cookisene var rullet i før de ble stekt også. Det har jeg aldri smakt før.
Polly wants a cookie
Det er søstrene Hanne Gran og Rikke Stormoen som driver interiørcafeen Pollys Tearoom i Halden. Og hvem er Polly, tenker du kanskje? Jo, det het deres matglade, engelske mor. Og det er mange av mors oppskrifter som blir brukt når godsakene som selges, blir lagd. Cafeen og butikken åpnet som en hyllest til moren.
Hele Pollys Tearoom er full av tøffe vintageting fra «Vintage by Nina», en svensk dame som reiser rundt og kjøper opp gamle, kule ting fra hele Europa. Så når du er på Pollys, kan du kjøpe med deg både stolene du sitter på og det som henger på veggene.
Hanne holder fortet inne i cafeen, mens søster Rikke lager maten. Og kommer ut til meg med oppskriften på de mest fantastiske cookisene du kan tenke deg!
Cookies med sjokolade og kremost
Hvis du nå handler inn for å lage Pollys sjokolade- og kremostcookies, kommer du til å ha noen Digestivekjeks igjen i pakken når du er ferdig. De kan du for eksempel bruke som bunn i denne deilige ostekaken med hvit sjokolade.
Og kjenner du at lysten på enda flere cookies kommer kastende på deg, er Clotildes sjokoladecookies og disse klassiske cookiesene med sjokoladebiter i absolutt å anbefale.
Konsistensen på cookie
For å få den perfekte konsistensen på cookies, pisker du først smør og kremost godt sammen før du tilsetter sukkeret og pisker det til det blir hvitt og luftig.
Når Rikke lager sin versjon i Halden, bruker hun en 70 % økologisk sjokolade med bringebær i. Den er ikke like lett å få tak i alle steder, så du kan også bruke en helt vanlig, mørk sjokolade av god kvalitet som du hakker opp og rører inn i kjeksdeigen. Så smelter sjokoladebitene akkurat perfekt sammen med resten av deigen under stekingen. Pass på at du ikke steker kjeksene for lenge. De vil stivne mer etter at du har tatt dem ut fra stekeovnen, og de skal helst ha en myk kjerne når de har blitt avkjølt også. Da er konsistensen helt perfekt.
Gled deg!
Les også: