Oppskrift på coleslaw

Lag perfekt coleslaw selv

Her er oppskriften på Bent Stiansens hjemmelagede coleslaw.

DEILIG: Bent Stiansens geniale oppskrift på klassikeren coleslaw.
DEILIG: Bent Stiansens geniale oppskrift på klassikeren coleslaw. Foto: mat.no
Først publisert Sist oppdatert

Det er grillsesong, og du kan fråtse i biffer, koteletter og pølser, spareribs og pulled pork.

Alt dette er ganske kraftige saker, og det er fint med et tilbehør som kan balansere dette.

Det er her coleslaw kommer til unnsetning.

Mange varianter

I sin aller enkleste form er coleslaw rett og slett revet kål med en eller annen form for dressing. I tillegg til kålen, kan du ha i gulrot, eple, sylteagurk, paprika, løk etc.

Den opprinnelige coleslaw hadde vinaigrette som dressing, men det er blitt stadig vanligere med en mer kremet dressing basert på majones og/eller rømme, crème fraîche, surmelk eller yoghurt.

Du kan gjøre dressingen sur/søt ved å ha i litt sukker og sitronsaft.

Navnet coleslaw oppsto på 1700-tallet, og er en anglifisering av det nederlandske koolsla, som betyr kålsalat.

Spreke oppskrifter

Nedenfor finner du en veldig god oppskrift på coleslaw fra Bent Stiansen.

I tillegg til de vanlige elementene kål og gulrot, har han også eple og sylteagurk i salaten, noe som gjør den både friskere og fruktigere, og dermed en fin kontrast til den kraftige grillmaten.

Vi har også tatt med oppskrifter på noen grillretter hvor det passer godt med coleslaw som tilbehør.

Sørg også for å få med deg våre saker om sjømat og grønnsaker på grillen. Vi har også en fin sak om grillmarinader.