DAGENS MIDDAGSTIPS:
Cæsarsalat
Dagens middag er en klassisker: Caesarsalat!
Ingredienser:
3 båt hvitløk
2 stk. eggeplomme
¼ ts pepper
1 ts dijonsennep
½ dl limesaft
1 ½ dl olivenolje
1 stk. baguett
4 stk. ansjosfileter
ca. 50 g fersk parmesan
1 stk. romanosalat
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en matprosessor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.
Skjær bagetten i terninger og stek dem gylne i resten av olivenoljen. La terningene renne av på kjøkkenpapir.
Vask, tørk og riv salaten i biter. Ha dem i en salatbolle sammen med ansjos og loffterningene og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
Oppskriften er hentet fra: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt