Bløtkake oppskrift
Bløtkake blir best med tre triks
Men, det er lov å jukse litt...
Vinn gavekort på 10.000 kroner!
I samarbeid med Oreo og Philadelphia har vi laget en bakekonkurranse. Send inn din beste oppskrift (gjerne med bilde!) og bli med i konkurransen.
Konkurransen er nå avsluttet.
Det er ikke vanskelig å lage bløtkake. Og om du ikke tror meg kan du sjekke den helt grunnleggende bløtkakemetoden i denne videoen.
En annen, nært beslektet variant er denne prinsessekaken fra Sverige (også en video).
For meg er det noen kakebakeregler som gjør bløtkaka super.
1) Bak ditt eget sukkerbrød
2) Lag vaniljekrem (med denne oppskriften)
3) Bruk friske bær
Eller så kan du gjøre som jeg gjør noen ganger når jeg har dårlig tid - droppe alle de gode rådene og kjøpe deg ut av problemene:
1) Ferdig sukkerbrød
2) Ferdig vaniljekrem
3) Bruke syltetøy
Bløtkaka di blir slett ikke like godt. Men bløtkake er litt som sex og pizza: Selv om det er dårlig, så er det ikke så verst likevel.
Om du har en god oppskrift - så send den inn til konkurransen - ja, du kan vinne gavekort på 10.000 kroner.
God krem til bløtkake
Det som slår meg, når vi nå går inn i kakesesongen, er at kakene ofte er så digre. Og så fikk jeg en ide.
Hva med å lage en litt mindre en? Men, like høy?
En av de tingene jeg ville få til var å lage en stabil krem. Så derfor pisket jeg inn en god posjon kremost sammen med kremen. Og så hadde også i litt vaniljekrem, men ikke for mye ettersom jeg var redd den skulle bli for vinglete og geléaktig.
Når det var gjort var det bare å sette i gang.
Jeg begynte med å stikke ut ringer av kakebunnen:
Og så var det å legge på noe. For eksempel litt appelsinmarmelade:
Så legger vi på en god porsjon krem:
Bløtkaka får et lag til.
Og nå legger vi på et annet syltetøy. Var det bringebær...?
Og nå var det vel jordbær, tror jeg...
Klarer jeg enda et lag?
Og når du til slutt dekker alt med krem så blir bløtkaka sende omtrent slik ut:
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 01/05 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.