Bløtkake oppskrift
Khoos bløtkake
Hvorfor er ikke alle bløtkaker sånn?
Bløtkake med Rachel Khoo - hun kan kakene sine!
Alle husker med glede i hjertet de fantastiske sjokoladekakene (som jeg måtte lage samme dag jeg så dem!), de elegante éclairs og de lekre tertene. I dag er det bløtkake på programmet.
En bløtkake er altså en kake som består av sukkerbrød i flere lag og fyll i mellom. Og så dekkes den med et lag av pisket krem til slutt (pisk kremen på denne måten så bruker du en tredjedel av tiden).
Det er bare oppfinnsomheten (og din egen matmusikalitet) som setter begrensninger.
Men, det er sjokkerende å se hvor lite innovasjon som kommer ut av selv de ivrigste bløtkakemiljøene.
Har noen sett en multekrembløtkake, for eksempel?
Eller hva med å dekke sukkerbunnen med en sjokoladekrem?
Jeg oppfordrer noen til å prøve å blande jordbærene med lønnesirup og hasselnøtter også.
Flere forslag? Bruk kommentarfeltet nedenfor.
Khoos bløtekake
Og så til Khoos bløtkake. Den er i og for seg tradisjonell, men så er det et veldig kult grep hun gjør. Og det er å krydre jordbærene med pepper. Og pepper og jordbær - ja, det er en uvanlig god kombinasjon.
Oppskriften på bløtkake finner du nedenfor. Men, det er som sagt mange, veldig mange, andre muligheter.
Dersom du aldri har laget bløtkake før er det lurt å ta en titt på denne videoen. Da får du en grundig innføring i bløtkakas fundament, nemlig sukkerbrødet.
Lykke til med bløtkaka!
Les også: