17. mai buffet oppskrifter
17. mai-buffeten
Karbonader, eggerøre, sennepsaus til gravlaks - her er alle oppskriftene du trenger.
En 17. mai buffet har noen obligatoriske innslag, men ellers er denne buffeen slett ikke så rigid som andre tradisjoner. Tenk bare på jul.
Jeg tenkte å samle alle de faste innslagene i 17. mai buffeen her og så komme med noen andre forslag.
17. mai buffee - faste innslag og oppskrifter
Det blir ikke 17. mai buffet uten røkelaks og eggerøre. Trenger du tips til hvordan eggerøren blir perfekt kan du sjekke her.
Jeg lager også min egen gravlaks. Det tar meg et par minutter, men det må gjøres tre dager i forveien.
Karbonader er også obligatorisk på en 17. mai buffet. Har du ikke laget før, så er det lurt å se over tipsene her.
Og så er det brød. Det må du ha. Det beste brødet du kan bake (jo, alle ser ut til å være enige om det) er ikke-kna-brødet. Men, du kan også bake focaccia eller brioche.
Ta vi med litt roastbeef, majones og en waldorfsalat - ja da har vi kommet til en minimum av det som forventes på en 17. mai buffet.
Flere forslag til 17. mai buffeten
Jeg synes skagenrøre er en god og enkel til å sette på en buffet. Bland sammen crème fraîche, majones, reker, eventuelt krepsehaler og noen litt rogn - så er du i mål.
En potetsalat er også enkelt og vil i alle fall fungere som et sikkerhetsnett for at alle skal bli forsynte.
Har du lyst til å servere fisk på 17. mai synes jeg en innbakt laks vil gjøre seg godt. Den pakkes inn i (ferdigkjøpt!) butterdeig og så steker den seg gyllen og fin i ovnen. Og det gjør ingenting om den serveres kald.
Jeg tar også med en pai med kylling, pai med laks og purre og til sist en av de beste salatene jeg vet om, med sellerirot og mango.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Gryterettene som redder hverdagen
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 14/05 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.