Oppskrift på egg benedict

Slik kurerer du fyllesyke

Reparer med egg benedict.

EGG BENEDICT: Beste du kan få dagen derpå.
EGG BENEDICT: Beste du kan få dagen derpå. Foto: Foto: Håvard Egge
Sist oppdatert
POSJERT EGG: Er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro.
POSJERT EGG: Er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. Foto: Foto: Håvard Egge
Bacon
Bacon Foto: Foto: Erik Hannemann

Det er dagen derpå.

Og mange er mer redusert enn det selv en god saus ville satt pris på.

Mat mot fyllesyke

Tidligere har vi skrevet om mat mot fyllesyke og foreslått disse tre tingene som funker dagen derpå.

Vi har enda et forslag til kur - denne gang forsøker vi med egg benedict.

Egg benedict

Egg benedict er opprinnelig en halv engelsk muffins med sautert skinke eller stekt bacon, toppet med et posjert egg og hollandaise.

Kan du ikke posjere egg? Vet du ikke hva hollandaise er? Ingen grunn til å gå glipp av denne dekadente klassikeren av den grunn. Du får vite alt her.

Engelsk muffins er ikke det mest tilgjengelige, så jeg bruker ristet loff eller landbrød når jeg skal lage egg benedict.

Å posjere egg er ikke så vanskelig som en skulle tro - sånn gjør du det.

Bacon kan alle steke. I hvertfall liker folk å tro det. Slik får du baconet sprøtt. Det er faktisk bare nødvenidg å snu det en gang under steking.

Hjemmelaget hollandaise må også til for at det skal bli egg benedict. Her får du en innføring i hvordan hollandaisesaus lages fra scratch.

Om du lærer deg disse teknikkene, så er dette en overkommelig jobb. Det er likevel på sin plass å slå seg på brystet når du er i land, for det er en utfordring å få det til.

Et hjelpetriks: Det er lurt å posjere eggene dagen i forveien. Slik at det blir mindre å holde styr på.

Drikk et glass appelsinjus eller bland deg en smoothie, så er formen forhåpentlig på bedringens vei.

Denne saken ble første gang publisert 06/08 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også