La deg friste!
Snickerskake
Prøv denne herlige og eksklusive kaken. Men pass på å skjære små stykker. Dette er nemlig mektige saker.
Du behøver 1 kakering, 22 cm i diameter.
Peanøttbunn:
2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene i en food processor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen. Det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.
Karamellganache:
70 g sukker
1 ¼ fløte
150 g hvit sjokolade
20 g smør
Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp. Finhakk sjokoladen, og ha den i den varme fløten. Rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Hell karamellblandingen på kakebunnen.
Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade (60 % kakaoinnhold)
75 g usaltet smør
½ dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g sukker
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Lag espresso eller sterk kaffe.
Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.
Hell moussen oppå karamellganachen, og sett kaken kjølig til den stivner. Ta ut av ringen før servering.