La deg friste!

Snickerskake

Prøv denne herlige og eksklusive kaken. Men pass på å skjære små stykker. Dette er nemlig mektige saker.

Er du skikkelig godissugen, må du prøve denne. Kanskje med is til? Den er bedre enn Snickers. (Foto: Ingvar Eriksson)
Publisert Sist oppdatert
Ønsker du mer smak av peanøtter og mer tyggemotstand i kaken, kan du hakke en neve salte peanøtter og strø dem på kakebunnen, før du heller over karamellen. Da ligner resultatet enda mer på snickerssjokolade. (Foto: Tor T. Gullliksrud)

Du behøver 1 kakering, 22 cm i diameter.

Peanøttbunn:

2 eggehviter

30 g sukker

80 g salte peanøtter

50 g melis

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene i en food processor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen. Det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.

Karamellganache:

70 g sukker

1 ¼ fløte

150 g hvit sjokolade

20 g smør

Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp. Finhakk sjokoladen, og ha den i den varme fløten. Rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Hell karamellblandingen på kakebunnen.

Sjokolademousse

150 g mørk sjokolade (60 % kakaoinnhold)

75 g usaltet smør

½ dl espresso eller sterk kaffe

1 gelatinplate

2 eggeplommer

2 eggehviter

50 g sukker

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Lag espresso eller sterk kaffe.

Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.

Hell moussen oppå karamellganachen, og sett kaken kjølig til den stivner. Ta ut av ringen før servering.