Oppskrift popcakes
Slik lager du popcakes
De har kommet for å bli! Popcakes er blitt en hit...
Popcakes er den nye cupcake'n! Vi har mange kule oppskrifter på cupkakes du kan kose deg med. Og for all del: Muffins er fortsatt populært. Men nå har popcakes kommet!
Fremgangsmåten på popcakes er ganske enkel. Helt enkelt forklart baker du en sjokoladekake, den smuldres så opp, og blandes med kremost og melis til en kremaktig, lekker konfektmasse. Massen formes til kuler, settes på pinne, glaseres med sjokolade og pyntes. For alle som elsker å pynte kaker, er dette en morsom syssel!
Her får du grunnoppskriften og noen tips. Snart kan du gå i gang og etter hvert lage dine egne morsomme varianter.
Blir det for vidløftig blir alle glade om du serverer verdens beste vafler...
Godt å vite om popcakes
For å få et best mulig resultat er det viktig å bruke riktige ingredienser. Du må bruke god sjokolade som får en blank overflate når den stivner. Du kan gjerne bruke sjokoladedråper beregnet til glasur. Sjokoladen skal bare smeltes på svak varme.
Temperaturen må ikke bli før høy, det kan resultere i at sjokoladen blir matt og gråaktig. Hvis du skal lage farget sjokoladeglasur, bruker du hvit sjokolade som farges med konditorfarge til riktig nyanse. Det finnes forskjellige typer farge, de dyreste er ofte de beste.
Det finnes også ferdig farget sjokolade, som bare skal smeltes i vannbad eller mikroovn. Den heter Candy Melts og finnes i mange forskjellige farger og selges i 400 grams pakker. Den holder seg lenge tildekket i romtemperatur.
Oppskriften finner du nedenfor!
Det er en del ting man trenger til å pynte popcakes. Fondant, cake melts og så videre. Det finnes to store steder du kan bestille det du trenger. Det er:
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 11/02 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.