Oppskrift på sjokolade med nøtter
Du tar verdens beste nøtter...
...og dypper dem i sjokolade. Verre er det ikke.
- Macadamianøtter? Hva er det?
- Er de spiselig?
Vel, det var det noen som spurte seg om i Australia på 1800-tallet. Dersom du henger etter, sånn ca 200 år, er du ikke alene. Det er nemlig mange som ikke har stiftet bekjentskap med det som gjerne kalles verdens beste nøtter i hardcore (unnskyld meg...) nøttemiljøer.
Botanikeren
Det var den tyske botanikeren Ferdinand von Mueller som først begynte å pusle med nøttene. Mueller ble anbefalt å reise til et varmere klima og i 1847 forlot han Tyskland og reiste til Australia. Her begynte han straks å arbeide med botanikken.
Da han kom til macadamianøttene passet de ikke (arg! argh!) inn i det etablerte, botaniske systemet for denne typen planter. Systematiseringspolitisk var dette en hard nøtt å knekke (unnskyld, igjen). Mueller endte med å skape en ny familie, Macadamiafamilien. Han valgte å gi nøtten navn etter sin kollega John Mcadam.
I dag kommer nesten alle Macadamianøtter som selges fra Hawaii.
Enkel sjokoladedessert med macadamianøtter
Nedenfor finner du herlig og superenkel oppskrift med macadamianøtter og sjokolade. Ideen er enkel: Knekk sjokolade i en bolle, heller over varm fløte, legg ristede nøtter i en skål med sjokolade - og så: Et lite dryss med havsalt.
Er du glad i nøtter kan du også prøve deg på nøttepinner eller en terte med karamelliserte macadamianøtter.
Oppskriften finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9400 mennesker tar ikke feil...)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du perfekt lammelår
En oppskrift på glutenfri kake for alle
Her er det beste ostekake-knepene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!