Glutenfri!
Oppskrift på Sarah Bernhard i langpanne
Lag på lag med nytelse. Hvem kan motstå denne fristelsen?

Her er oppskriften på ren nytelse i langpanne: Sarah Berhnard.
Kaken lages i stor langpanne, ca 30x40 cm.
Ingredienser Sarah Bernhard
400 g mandler
350 g sukker
3 ts bakepulver
6 eggehviter
Sjokoladekrem
250 g mykt smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur
200 g mørk kokesjokolade, grovt hakket
2 ss delfiafett/smør
Fremgangsmåte Sarah Bernhard
Kakebunn:
Grovmal mandlene i en kjøkkenmaskin. Bland de malte mandlene med sukker og bakepulver. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig inn i mandelmassen.
Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek midt i ovnen ved 180° i ca. 25 min. Sjekk med en kakepinne. Alle ovner steker forskjellig.
Avkjøles helt i formen på en rist. Sett gjerne i kjøleskapet når den er passe avkjølt.
Sjokoladekrem:
Visp sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin til luftig og hvitt. Tilsett eggeplommer og visp godt
sammen. Visp inn kakao og vaniljesukker til en lys sjokoladekrem. Fordel sjokoladekremen jevnt utover den avkjølte kakebunnen. Sett kaken kjølig, helst i fryseren til sjokoladekremen stivner, ca. 2 timer.
Sjokoladeglasur:
Ha sjokoladebitene i en bolle sammen med delfiafett/smør. Ha bollen over en kjele med kokende vann og la det stå til alt er smeltet.
Avkjøl sjokoladen litt og bre den over den kalde kaken. Sett den tilbake i fryseren til den stivner.