mikrobølgeovn kake
Rett i koppen-kake på fem minutter
Ni supre oppskrifter på kaker du kan lage i mikrobølgeovnen.
Er du lei av å fryse ned kaker, muffins og annet snadder du ikke orker å spise opp, men allikevel ikke har hjerte til å kaste?
Ikke fortvil.
Rydd fryseren for tørre kakerester fra forrige ukes bursdagsselskap, og finn frem den største koppen du finner i skapet. Fyll denne med herlige smaker av sjokolade, jordbær, blåbær, vanilje og annet snadder kjøleskapet har å by på.
Under finner du ni knallgode oppskrifter på rett i koppen-kaker du lager i mikrobølgeovnen. Disse superenkle kakene tar maks fem minutter å lage og er nok til å mette en fullvoksen homo sapiens. Kakene egner seg perfekt til overraskelsesbesøk, helgekos og sukkersugne mager.
Dette er oppskriftene du garantert blir hekta på.
Sjokoladekake
Slik gjør du:
30 gram mel
30 gram brunt sukker
30 gram kakaopulver
en klype salt
0,3 dl rapsolje
0,3 dl melk, kaffe eller vann
En liten sjokolade. Her kan du velge favorittsjokoladen.
Slik gjør du:
1 Bland samme de tørre ingrediensene.
2 Rør inn melk, kaffe eller vann og olje til en tykk røre.
3 Ha i sjokoladebitene.
4 Ha røren i en stor kopp, og sett i mikrobølgeovnen på full fres i ca et minutt.
5 Kaken er ferdig når toppen har hevet seg og blitt fast på overflaten.
Cookie dough kake
Du trenger:
15 gram smør
15 gram sukker
15 gram brunt sukker
3 dråper vaniljeekstrakt
1 eggehvite
en liten klype salt
1 ts mel
ca 30 gram sjokoladebiter
Slik gjør du:
1 Smelt smøret i mikrobølgeovnen. Smøret skal ikke koke.
2 Tilsett sukker, vaniljeekstrakt og salt. Bland sammen.
3 Ha i eggehviten. Her er det viktig å ikke få med noe plomme. Rør godt.
4 Ha i melet.
5 Tilfør sjokoladebitene og bland sammen. Deigen skal se ut som en kakedeig. Tilfør mel om blandingen er for flytende.
6 Sett inn i mikrobølgeovnen i 40-60 sekunder. Kaken skal ikke stå lengre enn 60 sekunder. Deigen skal være klissete, ikke tørr.
7 Server varm.
Blåbærkake
30 gram mel
30 gram sukker
En veldig liten klype med bakepulver
ca 0,5 dl skummet melk
0,3 dl rapsolje
7 ferske blåbær
Slik gjør du:
1 Bland alle tørre ingredienser.
2 Ha deretter opp i olje og melk. Bland godt sammen.
3 Spre blåbærene ut i røren.
Topping
15 gram kaldt smør (kuttet i små biter)
22,5 gram mel
37,5 gram brunt sukker
En liten klype kanel
Slik gjør du:
1 Bland sammen til en glatt og jevn deig.
2 Ha dette på toppen av kakerøren, og ha i en stor kopp.
3 Sett inn i mikrobølgeovnen i omtrent et minutt.
4 Avkjøles før servering.
Jordbærkake med krem
Røre til to kopper
Du trenger:
82,5 gram mel
60 gram sukker
en liten klype bakepulver
1 egg
0,75 dl skummet melk
0,15 dl olje
to jordbær (kuttet opp i 4-5 deler)
Slik gjør du:
1 Miks sammen ingrediensene (ikke jordbærene) i en bolle. Bland godt sammen.
2 Finn frem to kopper, og fordel røren.
3 Ha jordbærene på toppen.
4 Stek kakene separat i mikrobølgeovnen i ca 1,5 minutter.
5 Server med en klatt krem og jordbær.
Ostekake med krem, nøtter og ferske bær
Du trenger:
57 gram naturell kremost
30 gram rømme
1 egg
en liten dert sitronsaft
en dråpe vaniljeekstrakt
30-60 gram sukker etter eget ønske.
Slik gjør du:
1 Bland sammen alle ingrediensene i en kopp.
2 Stek på høy varme i 90 sekunder. Rør om hvert 30. sekund.
3 Sett inn i kjøleskapet frem til servering.
4 Server med stivpisket krem, fersk frukt og nøtter.
Brownie med vaniljeis og karamellsaus
Du trenger:
30 gram usaltet smør
30 gram oppkuttet sjokolade
en liten klype salt
30 gram mel
en liten klype bakepulver
1 stort egg
et par dråper vaniljeekstrakt
7,5 gram espresso eller kaffepulver
30 gram sukker
15 gram kakaopulver
en rute med favorittsjokoladen
Slik gjør du:
1 Ha smør og sjokolade i en stor kopp.
2 Sett inn i mikrobølgeovnen i 15 sekunder på middels styrke. Repeter til sjokoladen har smeltet.
3 I en annen bolle blander du sammen egg, vaniljeekstrakt og espresso/ kaffepulveret.
4 Ha kakaopulveret opp i den smeltede sjokoladen og bland sammen.
5 Tilsett eggeblandingen og resten av de tørre varene. Røren skal være klumpfri.
6 Sett inn i mikrobølgeovnen i 30 sekunder på middels varme. Ta ut og rør om.
7 La stå i ytterligere 35 sekunder. Kaken vil heve seg over kanten på koppen.
8 Ta sjokoladeruten og press forsiktig ned i midten av kaken. Pass på så du ikke brenner fingrene.
9 La stå i 40 sekunder til.
10 Server med vaniljeis med sjokolade og karamellsaus.
Baileyskake
Du trenger:
82,5 gram mel
60 gram sukker
en liten klype bakepulver
1 egg
0,45 dl Baileys
0,45 dl olje
Slik gjør du
1 Miks sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
2 Sett inn i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter. Om kaken ikke er ferdig, la stå i ytterligere 30 sekunder.
3 Server varm.
Nutellakake
Du trenger:
60 gram sukker
45 gram kakaopulver
55 gram mel
en liten klype bakepulver
0,45 dl melk
0,45 dl olje
Nutella (Mengde etter eget ønske)
Et egg
Slik gjør du:
1 Bland sammen med en gaffel til en klumpfri røre.
2 Sett inn i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter til kaken har hevet seg over toppen av koppen.
3 Server med en klump stivpisket krem.
Guinnesskake
Du trenger:
60 gram mel
75 gram sukker
7,5 gram bakepulver
1 egg
37,5 gram kakaopulver
0,5 dl melk
en dråpe vaniljeekstrakt
0,5 dl olje
0,8 dl Guinness øl
Slik gjør du:
1 Bland sammen ingrediensene med en gaffel i en liten bolle. Røren skal være klumpfri.
2 Hell røren i ett stort glass, eller to små.
3 Sett inn i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter. Pass på at kaken ikke står for lenge.
4 Server varm.
Denne saken ble første gang publisert 22/03 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.