DAGENS MIDDAGSTIPS:
Rekesuppe med fisk
Litt luksus bør vi unne oss, også til hverdags. Denne rekesuppen er full av deilige smaker.

Ingredienser:
(4 porsjoner)
0,5 stk gulrot
0,5 sk sellerirot
1 sk hodekål
10 cm purre
3 ss finhakket løk
1 stk tomat
2 stk sjampinjonger
6 dl fiskekraft
100 g torskefilet
100 g laksefilet
200 g rensede reker
4 ss kjørvel
4 ss gressløk
salt
pepper
Saus til jevning:
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
Fremgangsmåte:
Lag sausen og hold den varm.
Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i fine strimler. Skjær soppen skjæres i skiver. Skold tomaten og skjær den i små terninger. Del fisken i terninger. Finhakk urtene.
Kok opp fiskekraften. tilsett grønnsakene, kok opp og la koke ett minutt. Tilsett sausen og kok opp før du tilsetter fisken og tomatene. La trekke til fisken er kokt.
Tilsett reker og urter, bland forsiktig og pass på at det ikke koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.
Serveres straks med ferskt brød og smør.
Oppskriften er hentet fra godfisk.no (Eksportutvalget for fisk)