Slik får du kjøttet ekstra mørt
Påskelam som smelter på tungen
Lange måltider med hyggelig samvær og god mat hører påskehøytiden til.
Her er på oppskriften på ekstra mørt påskelam:
PÅSKELAM MED STEKTE GRØNNSAKER
(6 porsjoner)
1 lammelår ca. 2,5 kg
3 hvitløkfedd
2 ts salt
½ ts grovmalt pepper
1 ss frisk rosmarin
eller 1 ts tørket
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket
1 ss margarin
3 dl vann
STEKTE GRØNNSAKER:
1 hvitløkfedd
1 squash
1 aubergine
2 rødløk
2 gule paprika
1 ts salt
½ ts pepper grovmalt
2 ss olivenolje
Les også: Hvis du skal ha pappvin til påske, bør du kjøpe en av disse fem
Fremgangsmåte
Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk dem inn i små, skrå lommer i steken.
Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk et steketermometer i steken, legg lammelåret i en ildfast form. Legg margarin på steken og hell i vann (sjy til sausen). Sett steken i ovnen på 125° og la steke til steketermometeret viser ca. 70° for rosa og 76° for gjennomstekt/grå. For å få en god stekeskorpe kan grillelementet benyttes de siste 4-5 min.
Del grønnsakene i min-dre biter og stek dem i olivenolje til de er myke og har fått litt farge.
Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 min.
Server lammesteken med potetmos, grønnsaker og rødvinssaus.
Les også: Påskekake? Det er en blanding av appelsin og marsipan. Her er oppskriften
Denne saken ble første gang publisert 11/04 2014, og sist oppdatert 26/03 2021.