Ostekake med Daim: Smak på dronningen av kakebordet

Lager du denne ostekaken, har du fort favoritten på kakebordet ...

OPPSKRIFT PÅ KAKE MED DAIM: Denne saftige ostekaken kan fort bli en favoritt.
Publisert

Dette trenger du

  • Form 20–22 cm
  • 200 g kjeks, Digestive eller Kornmo
  • 50 g Daim
  • 80 g meierismør
  • Ostekrem:
  • 400 g kremost
  • 50 g melis
  • 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje
  • 150 g Daim
  • 1½ dl kremfløte

Topping:

  • 200 g melkesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 25 g Daim
  • ca. 30 g Daimkuler

Dette gjør du

Kjør Daimen til bunn og ostekrem til grove smuler i en kjøkkenmaskin. 

Kjør kjeks til veldig fine smuler, nesten som sand. Smelt smør på middels varme til det skummer skikkelig, blir nøttebrunt og lukter deilig. 

Ta raskt av platen før det brenner seg. Bland inn i smulene sammen med 50 g av den grovhakkede Daimen, kjør til godt blandet og trykk massen ut i bunnen av en bakepapirkledd form. 

Sett i fryser eller kjøleskap.Pisk kremost, melis og vanilje, til en jevn krem. Tilsett resten av Daimsmulene og kjør til blandet. 

Pisk kremfløte til myke topper og vend inn i ostekremen. Hell over i formen, jevn ut med en skje. Dekk til, la stå kaldt i minimum 8 timer, gjerne over natten.

Hakk sjokolade til pynten grovt. Kok opp fløte og hell over sjokoladen. La stå noen minutter, rør til jevn krem. Fordel over ostekaken. Del Daim i biter og fordel over kaken. Dryss med Daimkuler. Sett kaldt frem til servering.

Smart tips: Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann når du skjærer i kaken. Tørk av mellom hvert kutt.