Oppskrift: multekake
Multekake med marengslokk
Sukkerbrød med multer, crème fraîche og marengs blir en herlig smaksbombe!
(12 biter)
3 egg
90 g sukker
90 g hvetemel
½ ts bakepulver
FYLL:
3 dl multer
3 dl crème fraîche
3 eggeplommer
1 ss vaniljesukker
MARENGS:
3 eggehviter
2 dl sukker
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel blandet med bakepulver. Hell røren i en smurt springform, 22–24 cm i diameter.
Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160° i ca. 25 min. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Legg sukkerbrødet tilbake i springformen. Dekk kakebunnen med multer og fordel over crème fraîche som er rørt sammen med eggeplommer og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett sukkeret under fortsatt pisking til seig marengs. Fordel marengsen på toppen i formen og lag fint mønster med en gaffel.
Sett formen høyt i stekeovnen ved 200° i ca. 15 min. Du må kikke litt inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent.
Les også:
Mor Monsen: Perfekt å ha på lur i fryseren
Se video: Slik lykkes du med rullekaken
Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i Hjemmet i uke 1/2015, som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 29/12 2014, og sist oppdatert 09/06 2017.