Møre andelår: Tar bare 15 minutter å lage, men du må begynne dagen før
Å steke andelår møre er et drama i tre akter. Selve jobben tar ett kvarter, ventetiden er ett døgn.

Å steke en hel fugl er kokkens forbannelse. Bryststykkene trenger et par minutter i pannen, lårene trenger ett døgn med omsorg.
LES OGSÅ: Slik lager du verdens beste ungarske gulasj
Steker du andelår som kyllinglår, blir de seige og jævlige. Trikset er å lage and confit.
Det er egentlig en konserveringsmetode, men du kan spise lårene med en gang, og kjøttet blir mørt og smakfullt. Prosessen begynner kvelden før, men det meste går av seg selv.
Slik lager du and confit

Kvelden før: Dekk bunnen av en ildfast form med salt. Stable lårene tett i tett og dekk med salt. Sett kjølig over natten.
Neste morgen: Tørk saltet godt av med papir og skyll formen. Snitt skinnet. Stable lårene tett i tett på ny og fyll opp 2/3 med nøytral olje. Opprinnelig brukes andefett, men det er det ingen som har. Ha i en hvitløk kuttet i to og topp med timiankvister.

Stek på 90 grader over- og undervarme i 7-10 timer. Gi formen en runde under grillen før servering for å få sprøere skinn.
Grovkutt appelsin, eple og løk og ha i en stekepanne sammen med kraft fra anda og eplejuice. Kok inn og krydre med timian.
Jeg serverte retten med ris med spinat og aspargesbønner.
Rester?
Oppbevaring: And confit er holdbar lenge når den forsaltes, langstekes og lagres mørkt og kjølig.
